Wallieonline
Bouw eerste battlebot idee naar werkelijkheid
Door Wallieonline op 13-05-2013

In deze serie blogs ga ik proberen om van een idee werkelijkheid te maken. Het begon enkele jaren terug toen ik op televisie het programma ‘Battlebots’ zag. In dit programma nemen teams het tegen elkaar op met een zelfontworpen robot. De op afstand bestuurbare robots waren voorzien van zagen, hamers en zelf vlammenwerpers. In mijn dromen streed mijn robot mee in de goed afgeschermde arena’s van dit programma. Dit alles is me tot de dag van vandaag bijgebleven en heeft er voor gezorgd dat ik de afgelopen twee jaar erg actief ben in de robotica.

Lees meer

Aluminium 4WD robot platform
Door Wallieonline op 05-07-2012

Door het succes van mijn vorige robot heb ik besloten er één te maken met een aluminium chassis. In het chassis komen vier 12 Volt motoren van het type RB-35 met een tandwiel reductie van 1:30 en een uitgaande as van 6mm. De motoren worden aangestuurd door de Sabertooth 2x25 motor driver van Dimension Engineering. Deze zal worden gevoed door een 11.1 Volt LiPo accu van 2200mAh. De wielen komen op de 6mm assen door middel van 12mm hex hubs die we uiteindelijk zelf gaan maken. Hier onder het verloop van de bouw.

Lees meer

Robot platform van LEGO
Door Wallieonline op 16-12-2011

Mijn eerste LEGO robot is gebaseerd op het onderstel van een bestaande LEGO kraan, deze is te koop onder model nummer 8043 in de meeste lego winkels. Ik heb gebruik gemaakt van LEGO omdat het erg universeel is en relatief goedkoop ten opzichte van een dedicated robot platform. Mijn tweede LEGO robot is een modulair design met een extra brede wiel basis en twee Powerfunctions XL motors. Hier onder enkele foto's van het platform.

Lees meer