Wallieonline
Bouw eerste battlebot materiaalselectie
Door Wallieonline op 20-08-2013

In mijn vorige blog werd duidelijk dat ik een featherweight ga bouwen en heb ik enkele voordelen van deze klasse toegelicht. Een van de belangrijkste voordelen voor de materiaal selectie heb ik nog niet verteld. In de featherweight klasse is het mogelijk om kosten te besparen door gebruik te maken van onderdelen uit alledaagse apparaten zoals een accuboormachine. In de andere klasses zijn vaak speciaal ontwikkelde onderdelen nodig die vele malen duurder zijn aangezien deze niet in massaproductie worden geproduceerd.

Lees meer

Bouw eerste battlebot fighting robot association
Door Wallieonline op 17-06-2013

Zoals in ieder project is het verstandig eerst uit te zoeken aan welke regels het eindresultaat moet voldoen. Want, hoe vervelend is het er laat in het proces achter te komen dat bepaalde keuzes niet zijn toegestaan? Voor het maken van een battlebot en het deelnemen aan wedstrijden zijn de regels van de FRA van belang. De FRA (Fighting Robot Association) is een organisatie die reglementen maakt voor de verschillende onderdelen van deze sport. De regels zijn opgedeeld in twee delen, het bouwen van de robot en de wedstrijdregels, waaronder de jurering. Veel regels zijn voor veiligheid en sportiviteit zoals in veel sporten het geval is.

Lees meer

Bouw eerste battlebot idee naar werkelijkheid
Door Wallieonline op 13-05-2013

In deze serie blogs ga ik proberen om van een idee werkelijkheid te maken. Het begon enkele jaren terug toen ik op televisie het programma ‘Battlebots’ zag. In dit programma nemen teams het tegen elkaar op met een zelfontworpen robot. De op afstand bestuurbare robots waren voorzien van zagen, hamers en zelf vlammenwerpers. In mijn dromen streed mijn robot mee in de goed afgeschermde arena’s van dit programma. Dit alles is me tot de dag van vandaag bijgebleven en heeft er voor gezorgd dat ik de afgelopen twee jaar erg actief ben in de robotica.

Lees meer

Aluminium 4WD robot platform
Door Wallieonline op 05-07-2012

Door het succes van mijn vorige robot heb ik besloten er één te maken met een aluminium chassis. In het chassis komen vier 12 Volt motoren van het type RB-35 met een tandwiel reductie van 1:30 en een uitgaande as van 6mm. De motoren worden aangestuurd door de Sabertooth 2x25 motor driver van Dimension Engineering. Deze zal worden gevoed door een 11.1 Volt LiPo accu van 2200mAh. De wielen komen op de 6mm assen door middel van 12mm hex hubs die we uiteindelijk zelf gaan maken. Hier onder het verloop van de bouw.

Lees meer

Robot platform van LEGO
Door Wallieonline op 16-12-2011

Mijn eerste LEGO robot is gebaseerd op het onderstel van een bestaande LEGO kraan, deze is te koop onder model nummer 8043 in de meeste lego winkels. Ik heb gebruik gemaakt van LEGO omdat het erg universeel is en relatief goedkoop ten opzichte van een dedicated robot platform. Mijn tweede LEGO robot is een modulair design met een extra brede wiel basis en twee Powerfunctions XL motors. Hier onder enkele foto's van het platform.

Lees meer